Medicina muncii un obiectiv primordial al angajatorului

Sanatatea si conditiile de munca sunt un obiectiv primordial al angajatorului pentru cresterea calitatii vietii salariatilor.

Angajatorul are obligatia sa asigure accesul salariatilor la serviciul medical de medicina a muncii. Medicul de medicina muncii are ca prioritate prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, supravegherea efectiva a conditiilor de igiena si sanatate in munca, asigurarea controlului medical al salariatilor atat la angajarea in munca cat si pe durata executarii contractului individual de munca.

Examenele medicale au ca scop evaluarea aptitudinii in munca a salariatului in relatie cu starea sa de sanatate si postul de lucru ocupat. Pe tot parcursul vietii sale profesionale, un salariat este  supus regulat examenelor medicale. Aceste examene sunt obligatorii, examene complementare sau la cererea salariatului, a angajatorului, sau a medicului de medicina muncii.

Examene obligatorii sunt:

  • Examenul medical la angajare se efectueaza inaintea angajarii salariatului si are ca scop stabilirea aptitudinii pentru profesia/functia si locul de munca desemnat; stabilirea compatibilitatii sau incompatibilitatii dintre eventuale afectiuni si viitorul loc de munca; existenta sau inexistenta unei afectiuni ce pune in pericol securitatea  celorlalti angajati, securitatea unitatii sau calitatea produsului.

  • Examenul medical periodic are ca scop confirmarea sau infirmarea aptitudinii in munca pentru profesia/functia si locul de munca pentru care s-a facut angajarea; depistarea unor boli care constituie contraindicatii; diagnosticarea bolilor profesionale; diagnosticarea bolilor legate de profesie; diagnosticarea bolilor ce constituie risc pentru sanatatea salariatului; depistarea bolilor ce constituie risc pentru securitatea unitatii.

  • Examenul medical la reluarea muncii are ca scop confirmarea aptitudinii lucratorului pentru exercitarea profesiei avute anterior sau noii profesii la locul de munca respectiv; stabilirea unor masuri de adaptare a locului de munca; reorientarea spre alt loc de munca.

Examenul medical se finalizeaza prin completarea de catre medicul de medicina muncii a fisei de aptitudine in doua exemplare: unul pentru angajator si unul pentru angajat. Fisa de aptitudine trebuie sa contina concluzia examenului medical la angajare: apt, apt conditionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.

RODOCTOR MEDICAL CENTER vă oferă un pachet complet care include examenul clinic medical și evaluarea psihologică la prețuri accesibile. Atât evaluarea psihologică cât şi examenul clinic medical se pot realiza la sediul firmei beneficiare în condițiile în care există un spațiul adecvat în care să se deruleze aceste activități, cât şi la sediul nostru.

Locaţia

RODOCTOR MEDICAL CENTER
Bulevardul Iuliu Maniu, Nr 7, incinta APACA, Corp I, Parter
Bucuresti, Sector 6
România
44° 26' 0.4272" N, 26° 3' 6.1236" E
RO
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon